Кешбек бонус кампания за края на 2023 г.

Блог / Инвестиране с Klear

Кешбек бонус кампания за края на 2023 г. – всичко, което трябва да знаеш

1 ноември 2023 / 7 мин.

Последно обновена на

В периода между 01.11.2023 г. и 31.12.2023 г. можеш да спечелиш до 1.5% кешбек бонус, ако инвестираш с Klear. От тази статия ще научиш как точно да го постигнеш.

Какъв е размерът на кешбек бонуса?

Кешбек бонусът е 0.75% на месец (което прави 9% на годишна база!) и ще се начислява в рамките на 2 месеца, т.е. бонусът за целия период на кампанията е 1.5% с минимум от 10 лв. и максимум от 200 лв.  

Как мога да спечеля кешбек бонус?

Трябва да добавиш средства в инвеститорския си профил в Klear и да ги инвестираш, ръчно или чрез инструмента Авто Инвест. 

Как се изчислява кешбек бонусът?

Кешбек бонус се начислява само върху средствата, които са добавени и инвестирани в периода на настоящата кампания (от 01.11.2023 г. до 31.12.2023 г.). Бонусът се изчислява ежедневно чрез следната формула: 
 
Дневен кешбек бонус = (общата инвестирана сума в съответния ден - общата инвестирана сума точно преди началото на кампанията)* 0.02459% 

„Общата инвестирана сума“ е цялата сума, която си инвестирал до този момент. 
 
Важно! Ако разликата между общата инвестирана сума в съответния ден и общата инвестирана сума преди началото на кампанията е отрицателна или равна на 0 (което означава, че по време на кампанията размерът на инвестираните средства не е нараснал), дневният кешбек бонус е равен на 0, т.е. не се начислява такъв за съответния ден. 
 
Пример: 
Нека изчислим дневния кешбек бонус за инвеститор, който е добавил към сметката си и е инвестирал 10 000 лв. деня след началото на кампанията. Преди началото на кампанията той е имал инвестирани в платформата на Klear още 20 000 лв. Всеки ден по време на кампанията за инвеститорa ще се начисли по 0.02459% дневен бонус върху онази част от допълнителните 10 000 лв., която е инвестирана.  
 
Обща инвестирана сума на първия ден = 30 000 лв. 

Обща инвестирана сума преди началото на кампанията = 20 000 лв. 

Коефициент за изчисление на дневния кешбек бонус = 0. 02459% (получава се, като разделим 1.5% на 61, което е броят на дните на кампанията)
 
Кешбек бонус за първия ден = (30 000 - 20 000)*0.0245978% = 2.46 лв.  
 
Следователно, до края на кампанията, инвеститорът ще получава по 2.46 лв., ако тя или той държи парите си инвестирани в профила (всъщност малко повече всеки ден, ако всички дневни приходи, включително цялата спечелена лихва, се реинвестират).  

Защо бонусът се изчислява всеки ден? Това не е ли твърде сложно?

На пръв поглед звучи сложно, но както видя и от горния пример, всъщност е много лесно и ясно. За нас беше важно да сме сигурни, че хората които държат парите си инвестирани за по-дълъг период от време ще получат по-голям бонус и ежедневното начисляване на бонуса гарантира това. Така е по-честно, нали? 
 
Тази част от формулата, която само на пръв поглед звучи сложна: 
„Общата инвестирана сума в съответния ден - Общата инвестирана сума точно преди началото на кампанията“, има за цел да единствено да ни помогне да начисляваме кешбек бонус само върху сумата, която инвеститорите добавят и инвестират по време на кампанията.   

Има ли лимит на сумата, която мога да добавя и инвестирам по време на бонус кампанията?

Не. Можеш да добавиш и инвестираш, колкото пожелаеш. Има обаче лимит на максималната сума, която един инвеститор може да получи под формата на кешбек бонус от настоящата кампания и той е 200 лв. 

Получавам ли кешбек бонус за неинвестираните средства в моя профил?

Не. Парите, които си депозирал в сметката си, но не са инвестирани, не отговарят на условията за натрупване на кешбек бонус. 

Как мога да си гарантирам максимално голям кешбек бонус?

Има 2 неща, които можеш да направиш: 
1.    Да добавиш по-голяма сума – колкото повече средства добавяш и инвестираш, толкова по-голям ще е твоят кешбек бонус. 
2.    Използвай инструмента за Автоматично инвестиране и се погрижи, че парите ти са инвестирани през цялото време – бонус се начислява само на онази част от добавените пари, която е инвестирана. Направихме тази функция дори по-достъпна с новата Стандартна опция за инвестиране.  

Кога ще получа моя кешбек бонус?

Кешбек бонусът ще бъде преведен към твоя Klear профил, ако той е поне 10 лв., през първата седмица след края на кампанията.  

Какво ще се случи, ако изтегля част от парите си преди края на кампанията?

Няма да загубиш натрупания до момента кешбек бонус.  

Мога ли да изтегля моя кешбек бонус след края на кампанията?

Разбира се. След като кампанията приключи и кешбек бонусът бъде преведен към твоя профил, ти решаваш какво да се случи с него. Можеш както да го инвестираш, така и да го изтеглиш.   

Ще се отрази ли бонусът на доходността и печалбата ми?

Не. Бонусът, който получиш, няма да бъде включен при изчисляването на годишната възвръщаемост и печалбата.  

Ще трябва ли да декларирам и плащам данък върху този бонус?

Не, бонусът, който ще получиш ще бъде без начислени данъци, защото ще бъдат платени директно от Klear.
 
Ако имаш желание, прочети пълните условия на кампанията
 
Имаш допълнителни въпроси свързани с нашата платформа? Посети секцията с най-често задавани въпроси