• Използваме бисквитки, за да подобрим работата ти с нашия сайт.
  • Научи повече
Влез
потребителски кредит
Klear екип клиър лендинг

ЕДИН ЕКИП, ЕДНА МИСИЯ

Споделяме модерна визия за финансите и искаме да помогнем на хората да правят най-доброто с парите си.

Кои сме ние?

Ние сме екип от колеги и добри приятели от Франция, Полша и България.


Лоик
Льо Пишу

Co-funder & CEO

Лукаш
Лукашевски

Co-funder & Risk Guardian

Андрей
Тасков

Business Alchemist

Борис
Илинов

Financial Padawan

ДЕЯНА
ЙОРДАНОВА

Customer Advisor

Фанка
Василева

Website Beautifier

Ивайло
Филипов

Chaos Architect

МАДЛЕН
ГАНКОВА

Customer Advisor

Мартин
Гергов

Customer Advocate

Николай
Станев

Software Advisor

Пламен
Будинов

Software Agronomist

СВЕТОСЛАВ
КОЛЕВ

Code Perfectionist

Юлиан
Карапетков

Code Magician

Каква е нашата история?

Имаме дългогодишен опит в България, както и в много държави в Европа и Африка в една от големите международни банкови групи.

Работили сме във всички направления на бизнеса от най-ниското до най-високото ниво и разбираме всичко не само на теория, а и на практика. Но има неща, които не искаме да правим повече. Неща, които искаме да правим различно.

Вярваме, че непрестанният стремеж към по-висока печалба не може да изгради устойчив бизнес.
Заехме се предизвикателството да създадем нов модел, който освен печалба, носи съществени ползи на обществото.

Защо Klear?

Много хора нямат необходимите знания, умения и инструменти, за да управляват ефективно парите си и да разберат условията по финансовите продукти.

На пазара информацията не винаги се предоставя обективно. Клиентите се съгласяват с условия, които не са им напълно ясни. А това може да има съществени негативни последици върху живота им и благосъстоянието на техните семейства.

Нашата амбиция е да изградим един нов тип взаимоотношения при използването на финансовите услуги. Такива, които се основават на прозрачност, информираност и споделяне.

Какъв е нашият подход?

Klear представлява уникална комбинация от услуги, включваща:
-Peer-to-peer lending платформа, която предлага алтернативни решения за хората, търсещи средства, и тези със спестявания. А именно, по-изгодни кредити за кредитополучателите и по-висока възвръщаемост на инвестициите за инвеститорите, отколкото в банките.

- Безплатни материали и инструменти, позволяващи на хората да подобрят финансовата си грамотност и да взимат разумни решения, свързани с парите си. Това включва онлайн инструмент за управление на бюджета, статии, книги и полезни съвети за хората.

Защо предоставяме безплатни услуги?

Единственият начин да достигнем до максимално много хора и да предоставим знанията, които са така необходими за обществото, е, ако го правим безплатно.

Разбира се, надяваме се, че някои от потребителите ще ползват също така и услугите на Peer-to-Peer lending платформата. Но това е техен личен избор. Ако не се интересуват от финансовите ни продукти, няма никакъв проблем да продължат да ползват безплатно останалите инструменти, когато пожелаят.

Каква е дългосрочната ни визия?

Проектът ни е дългосрочен. Нещата, които правим, са нови и ще отнеме известно време, докато се развием и достигнем до огромен брой потребители.

Не планираме да харчим милиони за реклама, защото тези разходи ще се отразят върху цените на продуктите ни.

Ще разчитаме по-скоро да изградим общност от хора, които споделят идеята и ценностите на Klear.

Вярваме, че каузата на бизнеса ще ни помогне да получим признание и ангажираност от клиентите. Именно те ще бъдат основният ни двигател на растеж.

Откъде идва финансирането ни?

Ние сме стартираща компания и изграждаме пазарна платформа, в която доходността ни ще бъде ниска. Това означава, че ще реализираме печалба, когато постигнем големи обеми.

Нуждаем се от значителна сума, за да стартираме проекта и достигнем етап, в който бизнесът ни ще започне да се самоиздържа.

Като основатели на компанията инвестирахме 1 милион евро лични и семейни средства. Това са основно пари, които сме изкарали и спестили през дългогодишната си кариера, и сега искаме да ги вложим в този страхотен и амбициозен проект.

Наясно сме с риска, който поемаме, но вярваме, че си струва.

Наскоро, получихме и инвестиция от The Spot, словенски ускорител за стартиращи компании, специализиран в сферата на FinTech ( финансово-технологични компании). Досега, те са инвестирали 100 хиляди евро в нашия бизнес модел.