Ние правим финансовия пазар прозрачен, справедлив и удобен за всеки.

Защо Klear?

Повечето от нас са работили във финансовата индустрия, където сме били свидетели на стремеж за трупане на все по-големи печалби, без грижа за потребителите.

Където хората, които взимат кредит, плащат висока лихва, а онези, които доверяват спестяванията си, получават нищожна доходност. Неясните условия и скритите такси са обичайна практика.

Напуснахме с идеята да създадем нещо по-добро. Така се роди Klear – един честен и прозрачен пазар.

Кои сме ние?

Ние сме малък екип и ни обединява желанието да бъдем полезни на обществото с това, което можем и знаем.

Имаме солиден опит в потребителските финанси. Повечето от нас са били както на оперативни, така и на ръководни позиции в лидера на потребителското кредитиране в Европа, включително и в България.

Основната ни сила е експертността в управлението на кредитния риск. Имаме дълги години практика в отпускането на кредити и в събиране на просрочени задължения.

Основатели

Екип

Цифри и факти

Вписани сме в регистъра на финансовите институции по чл. 3а от ЗКИ.

Акционерният капитал на Klear е 3 226 860 лева.

Акционерният ни капитал е 3 226 860 лева. Основателите са главните акционери. От 2019 година немската Varengold Bank също притежава дял от Klear.

През 2021 година фондът за рисков капитал NV3* инвестира в Klear над 1.5 млн. лева.

*Дейността на ФОНД НЮ ВИЖЪН 3 КО КД е подкрепена и съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие под Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, управлявана в България от Фонда на фондовете.

Имаш въпрос? Свържи се с нас.

Понеделник до Петък

09:00 до 18:00

0700 20 071

На цената на един градски разговор

hello@klearlending.com