Това не прилича ли на пирамида или схемата на Чарлз Понци?

Платформите за Peer-to-peer инвестиции и кредитиране не са нещо ново. Създадени са преди 10 години. Оттогава индустрията се е разраснала и е установила множество добри практики.

Основните оперативни правила и изисквания, наложени от Асоциацията за Peer-to-Peer във Великобритания, се приемат добре и прилагат постепенно от платформите по целия свят.

Те би трябвало да предотвратят неблагоприятни събития като ситуацията с TrustBuddy - шведска платформа, която фалира заради вътрешни измами, или различните случаи в Китай, където пазарът се развиваше прекалено бързо, появиха се хиляди платформи, някои от които се провалиха за сметка на инвеститорите.

Но финансови измами и сривове могат да се случат навсякъде, независимо от регулациите и одитите - КТБ, Гърция, Енрон, Бърнард Мадоф, т.н.

Това, което можем и ще демонстрираме, е пълна прозрачност:

  • Заставаме с името си зад това, което правим – не се крием, не крием и предишния си опит

  • Нямаме задкулисни собственици или финансиране - произходът на средствата ни е ясен и доказуем.

  • Ще предоставяме ясна информация на кредитополучателите и инвеститорите, без да крием, че съществува риск за инвестицията.

  • Цялата финансова информация, свързана с бизнеса ни, ще бъде общодостъпна и нашите основни одитори ще бъдете самите вие - регулярно може да идвате в офиса ни, за да даваме заедно решения по кредити и да получавате каквато информация ви е необходима за бизнеса ни.