Справедливово рекламна кампания

Блог / Новини

Справедливово: зад кулисите на най-новата ни рекламна кампания

4 ноември 2021 / 4 мин.

Последно обновена на

Живеем в свят, в който да се стремиш към справедливост във финансовата индустрия звучи като утопия. Но не е. Знаем, защото го правим от 2016-а година. И наистина работи. Просто трябва да не си толкова алчен и да вдъхновиш повече хора да повярват в идеята за общност, в която всеки печели. 

До момента, с малки изключения, разходите ни за маркетинг бяха силно ограничени. Въпреки това успявахме непрекъснато да растем, благодарение на доволните ни клиенти, които разказват на своите приятели и близки за справедливите, ясни и прозрачни условия на Klear.

И все пак, растежът беше бавен. Толкова бавен, всъщност, че в дългосрочен план вече не можеше да бъде устойчив. Време беше да променим подхода си към маркетинга. Защото справедливият модел на Klear е създаден да свързва много повече хора, отколкото са нашите клиенти към момента. Това е и единственият начин да постигнем основната ни цел – да променим финансовия свят към по-добро. 

Преценихме, че е дошъл моментът да стартираме мащабна маркетингова кампания, която да ни помогне да бъдем забелязани от повече хора, които споделят нашите ценности и искат парите им да имат позитивно въздействие.

С подкрепата на Varengold Bank през последните години и присъединяването на фонда за рисков капитал NV3, които също ни се довериха и инвестираха в Klear, в началото на годината най-накрая разполагахме с необходимите средства, за да можем да растем. 

Започнахме с подготовката. Първо опитахме да опознаем и разберем по-добре нашите клиенти, организирайки мащабно проучване на потребителските нагласи. То бе последвано от 2-месечен съвместен проект с експертите по бранд и стратегия от The Other Half. Срещнахме се и разговаряхме с много хора и проведохме безброй дискусии, за да може да стигнем по-надълбоко - до сърцевината на Klear, и да синтезираме основните ни ценности: справедливост, етична промяна, устойчивост и отношение към следата, която оставяш.  

След това се свързахме с Proof, една от най-креативните рекламни агенции в България, за да преминем към следващата фаза – творческия процес. Не е лесно по прост, разбираем и вдъхновяващ начин да обясниш какво всъщност е Klear.  И все пак те успяха. Klear е справедливост. Финанси от хора за хора. С Klear получаваш справедлива доходност за спестяванията си, докато помагаш на хора като теб да сбъднат мечтан проект. Това доведе до раждането на Справедливово – утопично село, в което хората си помагат един на друг и всички печелят от това. Точно като в платформата на Klear. Единствената разлика – Klear действително съществува и е само на няколко клика от теб.
    
За да превърнат тази чудесна творческа идея във впечатляващи видео клипове, Proof обединиха сили с продуцентската компания Push Pull. Резултатът можеш да видиш тук. Или по телевизията.  

Изготвихме също принт реклама с героите от Справедливово, която скоро ще забележиш на някой билборд близо до теб.

Рекламната кампания ще продължи през следващите няколко месеца в различни комуникационни канали, включително интернет.

И все пак, ако истински вярваш в красотата на нашия справедлив модел на споделено финансиране, разкажи за него на твоите близки и приятели. Това винаги ще бъде най-добрата реклама за нас. Благодарим!