лесно-инвестиране-klear

Блог / Инвестиране с Klear

Лесно инвестиране с Klear в 8 кратки видеа

1 декември 2022 / 7 мин.

Последно обновена на

„Знам, че трябва да направя нещо със спестяванията си. Но постоянно отлагам, защото…“

Защото си мислиш, че ще бъде твърде сложно да започнеш да инвестираш? Или прекалено трудно за разбиране, тъй като не си финансов експерт?

Толкова пъти сме срещали тези опасения, че решихме да създадем 8 кратки видеа за P2P инвестирането в нашата платформа. Те ще ти разкрият:

  • Колко лесно е да започнеш да инвестираш
  • Как прозрачността е нашето основно правило
  • Защо клиентите ни харесват да инвестират с Klear

Нека ти покажем!

Как да стана инвеститор в платформата?

Процесът е изцяло онлайн.

Отнема едва няколко минути да предоставиш данните, които са ни необходими, за да те идентифицираме и активираме твоя инвеститорски профил. След това е нужно да изпратиш средства по банков път към своя портфейл в Klear и ще си готов да започнеш с инвестирането!

Как да инвестирам в част от кредит?

В това видео ще се запознаеш с нашия основен пазар.

Това е мястото, където можеш да прегледаш всички налични кредити и да се сдобиеш с цялата необходима информация. => Прозрачно.

А след това, само с един клик, можеш да инвестираш, като използваш наличните в портфейла ти средства. => Лесно.


Как да настроя инструмента за автоматично инвестиране?

Виж как може да активираш инструмента за автоматично инвестиране, който ще работи вместо теб, в зависимост от стратегията ти.

Това е най-добрият начин да си осигуриш добра диверсификация, като в същото време ограничиш наличните средства в портфейла, които не ти носят доходност.

„Авто инвест“ е равен на спокойствие в инвестирането!


Какво ми показва меню “Резултати”?

Това видео ще ти покаже меню „Резултати“. 

В една страница сме събрали цялата важна информация, свързана с твоите инвестиции и портфолиото ти: инвестирана сума, годишна възвръщаемост, печалба и ниво на диверсификация.


Къде мога да виждам движенията си?

Меню „Движения“ ти дава възможността да следиш всички транзакции в твоя портфейл: инвестиции, плащания, внасяния, тегления, продажби...

Може да избереш конкретен период и дори да свалиш информацията под формата на файл в Microsoft Excel, ако желаеш да направиш по-задълбочен анализ.


Как да продам дял от кредит?

Меню „Портфолио“ съдържа всички дялове от кредити, в които си инвестирал и притежаваш. От там може да избереш всеки един от тях и да продадеш частта си, ако решиш.

Ако имаш някой кредит със забавяне, можеш да използваш нашия препоръчителен ориентир „KIP“. Той ще ти покаже каква е справедливата цена на твоя дял според Klear.

Кредитите, които продаваш ще бъдат налични на „Основен пазар“, с изключение на малкото със забавяне, които ще се публикуват на „Вторичен пазар“.


Какво представлява кредитният риск?

Да, в това видео ще поговорим за кредитния риск и колко сме „прозрачни“ стане ли дума за него!

Не крием, че в платформата съществува такъв. Искаме да си наясно с това.

Но също така ще ти покажем:

  • как свеждаме риска до минимум, като подбираме най-добрите кредитополучатели
  • как може и ти да го намалиш, като диверсифицираш добре портфолиото си
  • къде може да следиш дали рискът е под контрол


„Моят профил“- какво ще открия в него?

В меню „Моят профил“ можеш лесно да обновяваш своите лични данни като телефон или имейл.

Там също така ще откриеш всички важни документи, касаещи твоята инвестиция като: договор за прехвърляне на вземания, потребителско споразумение и информация за обработка на личните данни, както и ще намериш място, където да добавиш допълнителни документи, ако такива са ни необходими.

А с един клик ще имаш възможността да генерираш данъчен отчет за всяка година, за да може да декларираш печалбата си в страната, където си данъчно задължено лице.


Заключение:

Тези видеа подчертават двете основни направления, към които ние от Klear се стремим още от самото начало на платформата:

  • Инвестирането да бъде лесно. Повечето от нашите инвеститори активират инструмента „Авто инвест“. Те преглеждат отново своя профил, само когато заредят сметката си с още средства за инвестиране или искат набързо да хвърлят един поглед на меню „Резултати“.
  • Да бъде напълно прозрачно. Някои от инвеститорите на платформата с голяма прецизност преглеждат информацията, която предоставяме до най-малкия детайл. Те анализират, разучават, проверяват и са постоянно активни на пазарите. Възползват се от всички налични данни и дори понякога ни помагат да открием някой малък бъг или дават съвети как да подобрим функционалностите на платформата.

Тези два принципа на Klear помагат на хората като теб да се радват на добра възвръщаемост за спестяванията си, и същевременно да почувстват удовлетворяващата емоция от това да въздействат положително върху живота на хората, като им помагат да осъществят проектите си при справедливи условия.

Peer-to-Peer инвестиции с добра доходност - Klear