управление на бюджета

Блог / Бюджет

Едва 10 минути на ден за по-добър бюджет

13 февруари 2019 / 3 мин.

Замислял ли си се колко много можеш да постигнеш, ако отделяш по 10 минути на ден за важните неща? Вероятно не и затова ще ти дам няколко прости примера.

Изчислено е, че за 10 минути човек успява да прочете средно 5 страници от книга. Това означава, че ако отделяш това време в продължение на година, ще прочетеш завидните 18 250 страници. Представи си колко много ще научиш с толкова малко усилие.

Ако пък отделяш по 10 минути на ден за писане, вярвай ми, за година със сигурност ще напишеш една книга от 150 страници. Хората, които спортуват, знаят, че ако отделят по 10 минути на ден за стречинг, значително ще подобрят физическото си състояние.

10 минути на ден могат да те направят добър във всичко, което избереш.

Как ти звучи да отделяш не 10, а 1 минута, за да следиш разходите си?

Ако вече ги следиш, навярно имаш една графа, която си кръстил “Ежедневни покупки” или “Джобни” или “Други”, която не е особено малка.

И двамата знаем, че тази графа всъщност се казва “не знам къде отидоха тези пари”. Няма и да разбереш, докато не започнеш да ги следиш. Вече има дигитални портфейли, които ще те улеснят да го правиш, и това наистина ще ти коства 1 минута.

Плащайки с дигитален портфейл, можеш да следиш разходите си в реално време, да получаваш безплатни нотификации за всяка трансакция и дори да спестяваш пари от такси, като разменяш пари с приятелите си.

Няма нужда да си правиш екселски файлове, да сваляш budget tracker-и, пълни с реклами и прочие.

Ако мислиш, че ще ти е полезно, препоръчвам ти да разгледаш phyre. Приложението ти дава възможност да плащаш на всеки ПОС терминал или онлайн, можеш да теглиш кеш, както и да получаваш или изпращаш пари на приятелите си мигновено и без такси.

Най-хубавото е, че за всяка трансакция, направена с phyre, получаваш безплатна нотификация и реално можеш да видиш “къде отидоха тези пари”.

Ако все още не си го тествал, като читател на блога на Klear може да се възползваш от специален промо код*.

Изтегли phyre от App store или Google play , въведи промо код KLEAR и ще получиш 3 лв. , с които можеш да си купиш кафе или да ги изпратиш на приятел, или дори да ги дариш на УНИЦЕФ директно през приложението!

* Промо кодът важи само за нови потребители.