Beer2Beer или как да споделяме повече от пари

Блог / Новини

Beer2Beer или как да споделяме повече от пари

1 ноември 2017 / 3 мин.

Щом си тук, сигурно знаеш, че Klear е платформа за финансиране, която прилага принципите на споделената икономика.
Сигурно и това знаеш, но – споделеното финансиране е бизнес модел, алтернатива на банковия, който премахва посредника и среща хората, които търсят по-добра доходност за спестяванията си и хората, които търсят кредит с по-справедливи лихви, за да създадат заедно по-добри условия за всички по веригата.

Но може да бъде много повече.

В Klear вярваме, че споделената икономика има потенциал да създава общност от различни хора, обединени от идеята за по-справедливи условия за всички, но с хоризонт отиващ много по-далеч от пряката финансова изгода. Къде води този хоризонт, те сами ще решат. Нашата задача е да им дадем поле, в което да имат свободата да го правят. Знаем, че общност се гради трудно. Но това е правилният път. Защото просто да гоним печалба е скучно и лесно, а да гоним заедно по-доброто си бъдеще е интересно и си струва.

И все пак, доста добро начало:

От октомври 2016 досега сме отпуснали в България кредити на стойност 3.6 млн. лева, имаме над 560 активни инвеститора, а 83% от кредитното ни портфолио е финансирано с техните средства или както предпочитаме да го виждаме – с тяхното доверие. И защото сме безкрайно благодарни на всички, които ни се довериха и се довериха помежду си с Klear, искаме  да си кажем „Наздраве“ за споделената икономика.

Имаме предвид буквално „Наздраве“

За целта произведохме - “Beer for investors 5.5%” и “Beer for borrowers 6.5%”.
Вкусни крафт бири, с алкохолно съдържание отговарящо точно на средната годишна доходност за инвеститорите в Klear и ГПР за кредитополучателите.

Можеш да ги откриеш в няколко много добри места в София, а споделянето им с приятели е препоръчително. 

Виж къде:

Консумирай отговорно, с удоволствие и мярка. 
Виж повече на konsumirai-otgovorno.bg