финансово благосъстояние

Блог / Новини

Edenred и Klear си партнират

16 октомври 2019 / 10 мин.

Решението - Klear Financial Well-being powered by Edenred, беше представено по време на специално събитие, състояло се в хотел Novotel във вторник, 15 октомври.

Присъстваха много мениджъри - клиенти на Edenred, потребители на Klear, експерти от FinTech индустрията, журналисти, ...

Общо около 100 души имаха привилегията да присъстват на лекция, изнесена от Стойчо Недев, един от най-влиятелните FinTech експерти в България, последван от представянето на новия ни продукт от Меди Бенбугера, изпълнителен директор на Edenred България и Велина Русева, мениджър бизнес развитие в Edenred България.

Всички имаха възможността да гледат демонстрация на решението за финансово благополучие и да споделят вечерта с хора със сходни интереси.

Имаше много положителни емоции сред присъстващите и това ни вдъхна голяма надежда за обещаващото партньорство между Edenred и Klear.

Можете да прочетете по-долу съвместното прессъобщение.

Идънред си партнира с Klear, за да предложи иновативна финансова придобивка за работещите.


Служители на клиентите на Идънред, световен лидер в платежните решения за работния свят, ще могат да се възползват от безплатно финансово обучение, авансово плащане до заплата, потребителски кредити с преференции и възможност за инвестиране с добра доходност.

Цялостното управление на продукта „Финансово благосъстояние” се движи от Klear, иновативна финтех компания, която лансира първата българска платформа за споделено финансиране (Peer-to-Peer Lending) през 2016 година.

„Някои от нашите клиенти споделят притеснението си относно финансовото благосъстояние на техните служители. Затова се запитахме как бихме могли да им помогнем. Потърсихме иновативно решение и така попаднахме на идеалния партньор - Klear. Въодушевен и развълнуван съм, че започваме да предлагаме точно тази нова услуга, която едновременно с това ще разшири портфолиото на Идънред и ще затвърди лидерските ни позиции.“, коментира Меди Бенбугера, изпълнителен директор на Идънред за България.

Управлението на личните финанси може да бъде стресиращо, а това се отразява на начина, по който се чувстват хората на работа.

Отговорните компании осъзнават този факт. Те стават все по-загрижени за финансовото благосъстояние на работното място и търсят иновативни решения.

От една страна, когато отдел Човешки ресурси получи съдебно решение за налагане на запор върху заплата на служител, те от първа ръка виждат всички поражения, които нанася свръхзадлъжнялостта, резултат от бързите кредити и кредитите до заплата.

От друга страна, при непрестанно нарастващата конкуренция на пазара на труда, компаниите не могат да си позволят да увеличават безкрайно заплатите. Затова пък е необходимо да измислят креативни начини да запазят талантите в екипа. Те се стараят да изградят една по-добра работна атмосфера.

Klear Financial Well-being powered by Edenred среща нуждите на служители и работодатели. Благодарение на технологията, продуктът предлага приятно изживяване за всички потребители, изцяло онлайн.

„Партньорството с Идънред е фантастична възможност за Klear. Разработили сме невероятни продукти, а сега сме готови да дадем нашето “ноу-хау” и да предложим тази придобивка на още по-широк кръг от потребители.”, споделя Лоик Льо Пишу, изпълнителен директор на Klear.

 

За Идънред:

Идънред, световен лидер в платежните решения за работния свят, свързва 830 000 корпоративни клиенти, 47 милиона служители и 1,7 милиона търговски партньори в 46 държави. Благодарение на своята глобална технологична платформа, Групата управлява 2,5 милиарда транзакции през 2018 г., извършени предимно чрез мобилни приложения, онлайн платформи и карти, представляващи повече от 28 милиарда евро оборот. 

Всички 8 500 служители на Идънред се ръководят от задължение, свързано с подобряване на качеството на живот на служителите, повишаване на ефективността на компаниите и увеличаване на приходите на търговците. Те постигат това чрез три бизнес направления:

  • Придобивки за служителите (ваучери и карти за храна, благосъстояние, свободно време, култура и човешки услуги) 
  • Решения за мобилност (гориво, пътни такси, поддръжка и бизнес пътувания)
  • Допълнителни решения, включително корпоративни платежни услуги (виртуални разплащателни карти, идентифицирани банкови преводи и плащания от доставчици), стимули и награди (подаръчни карти и платформи и програми за стимулиране) и обществени социални програми.

Edenred фигурира на борсата Euronext Paris в Париж и е включен в следните индекси: CAC Next 20, FTSE4Good, DJSI Europe и MSCI Europe. 

Контакт: www.edenred.com

За Klear:

Клиър е иновативна финтех компания.  

В партньорство с германската Varengold Bank, Klear е първата българска платформа за споделено кредитиране. 

Klear свързва хора, търсещи по-висока възвръщаемост за своите спестявания, с хора, търсещи кредити на справедлива цена, предлагайки по-добри условия за двете страни. 

Контакт: hello@klearlending.com